Instellen wanneer de Slimme Autodoor zal openen en sluiten

Er zijn 3 modi waaruit u kunt kiezen voor de Autodoor.

• Handmatig – De deur gaat open en dicht wanneer u deze opdracht geeft via de app, of door de Ok-knop op het Control Panel ingedrukt te houden
  • Tijd – U kunt instellen dat de Autodoor op specifieke tijden van de dag wordt geopend en gesloten
  • Licht – Dit is de standaardmodus. De Autodoor gaat open en dicht op basis van het lichtniveau van de omgeving

U kunt op het Control Panel of in de app selecteren welke modus u wilt gebruiken.

U kunt de deur altijd handmatig openen of sluiten door de knop in de app te gebruiken of door OK op het Control Panel ingedrukt te houden, ongeacht de modus die u op het Control Panel heeft ingesteld.

Instellen via het Control Panel

Navigeer naar de optie ‘Modus’ in het menu.

Houd de OK-knop ingedrukt.

Hier kunt u kiezen uit 3 opties om te bepalen wanneer uw deur open of dicht gaat. Lichtmodus, tijdmodus of handmatige modus.

Instellen via de app

Navigeer vanuit het startscherm naar de pagina ‘Deur-instellingen’ door op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van de deur-kaart te klikken en selecteer vervolgens ‘Deur-instellingen’ in het menu.

Lichtmodus

De lichtmodus sluit en opent de deur op basis van het huidige lichtniveau. De lichtsensor bevindt zich aan de voorzijde van het bedieningspaneel en leest het lichtniveau eromheen. Wanneer het omgevingslicht het ingestelde niveau voor het openen/sluiten van de deur heeft bereikt, wordt de opening geactiveerd.

Het Control Panel heeft een vertraging van 15 minuten om ervoor te zorgen dat een helder licht in de nacht, of schaduw van iemand die overdag in de buurt van het kippenhok staat, er niet voor zorgt dat de deur onbedoeld opent of sluit.

U kunt de lichtniveaus waarop de deur wordt geopend of gesloten wijzigen om de tijden nauwkeurig af te stemmen. U kunt ook een vertraging toevoegen aan het openen of sluiten als u merkt dat de deur te vroeg opent of sluit.

Uit onze uitgebreide tests is gebleken dat de standaardinstellingen goed werken voor de meeste regio’s. Daarom raden we aan om de niveaus eerst op de standaardinstellingen te laten staan en deze alleen aan te passen als u merkt dat de deur niet werkt zoals u verwacht.

Tijdmodus

De tijdmodus opent en sluit de deur op de specifieke tijden die u instelt. U kunt de openings- en sluitingstijd kiezen die het beste bij u en uw toom past. Vergeet niet dat u dit het hele jaar door wilt aanpassen naarmate de seizoenen veranderen en de dagen langer en korter worden.

Handmatige modus

Wanneer u in de handmatige modus werkt, gaat de deur alleen open en dicht als u dit handmatig vraagt. Hetzij door op de open/dicht-knop in de app te drukken, of door Ok op het bedieningspaneel ingedrukt te houden.