De status van het slimme apparaat begrijpen

In de Omlet app ziet u dat elk van uw slimme apparaten een statusindicator heeft bovenaan de kaart van het apparaat. Dit is een groene, oranje, of rode cirkel.

Groen – Verbonden

Deze status geeft aan dat uw apparaat online is en momenteel verbonden is met onze servers. Het zou vrijwel onmiddellijk moeten reageren op alle opdrachten die u verzendt. Voor apparaten die via netstroom worden gevoed, is dit de status waarin ze zich normaal gesproken zouden moeten bevinden.

Amber – Slapen om stroom te besparen

Deze status geeft aan dat uw apparaat slaapt om batterij te besparen. Het wordt regelmatig wakker en maakt verbinding met onze servers om eventuele wijzigingen in instellingen of de opdrachten die u heeft verzonden, te ontvangen. Als u op het statuspictogram klikt, wordt er een bericht weergegeven waarin u wordt geïnformeerd wanneer we verwachten dat het apparaat zal inchecken bij onze servers. Bij apparaten die op batterij werken, zult u deze status vaak aantreffen. Dit is volkomen normaal en geen teken dat er iets mis is. Zie voor meer informatie ons artikel de slaapstand om batterij te besparen.

Rood – Offline

Deze status geeft aan dat uw apparaat momenteel offline is. We tonen deze status wanneer uw apparaat geen contact heeft gemaakt met onze servers op het moment dat we dit voor het laatst verwachtten. Dit kan duidelijk op een probleem met de netstroom, batterijen, of de internetverbinding. Raadpleeg onze gids voor probleemoplossing om te begrijpen hoe u deze problemen kunt oplossen.