Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Uw Slimme Autodoor koppelen met Alexa

U kunt uw Slimme Autodoor van Omlet bedienen en controleren met spraakopdrachten via Amazon Alexa-apparaten of met de Amazon Alexa app op uw telefoon. Volg de onderstaande gids om Alexa aan uw Omlet account te koppelen en het toegang te geven tot uw apparaten.

Stap 1 – Open de Amazon Alexa App

Amazon Alexa koppelt met uw Omlet-apparaten via de Amazon Alexa app. U kunt dit installeren via de app store van uw apparaat indien u dat nog niet heeft gedaan.

Stap 2 – Voeg de Omlet Skill toe

In de Alexa app, klikt u op het ‘more’ icoon aan de rechterkant onderaan. In het menu dat verschijnt, selecteert u de ‘Skills & Games’ optie. 

Gebruik de zoekbalk bovenaan de pagina om naar ‘Omlet’ te zoeken. U zou de Omlet Skill in de lijst moeten zien staan met daarnaast het logo van Omlet. Klik hierop om verder te gaan. 

Alexa zal wat informatie tonen over de Omlet Skill. Klik op de knop ‘enable to use’ om het installatieproces te starten.

Stap 3 – Koppel uw Omlet-account

U wordt gevraagd in te loggen met uw Omlet-account. Login met dezelfde gegevens die u gebruikt voor de Omlet app.

Nadat u bent ingelogd, geven we een bevestiging weer van de toegang die Alexa tot uw apparaat krijgt. Alexa kan de status van uw apparaten controleren en bedienen, maar kan geen instellingen wijzigen of instellingen voor het delen beheren.

Als u Alexa deze toestemming wilt geven, klikt u op de knop ‘Toegang verlenen’ om het koppelen van het account te voltooien.

Stap 4 – Apparaatdetectie

Na het verlenen van toegang toont de Alexa app ‘Omlet is succesvol gekoppeld’. Klik op ‘volgende’ om verder te gaan. 

Alexa zal dan communiceren met onze servers om uw apparaten te detecteren. Zodra dit voltooid is, ziet u een lijst met apparaten die aan uw account zijn gekoppeld, met de namen die u heeft ingesteld in de Omlet app. Klik op ‘gereed’ (‘done’) om het proces te voltooien.

Alles is ingesteld!

Uw account zou nu aan Alexa gekoppeld moeten zijn en u kunt uw apparaten via Alexa bedienen. Klik op de knop ‘Apparaten’ onderaan om te kijken of uw Slimme Autodoor van Omlet nu in de lijst van apparaten die u kunt bedienen verschijnt. Klik op het apparaat om toegang te krijgen tot de beschikbare bedieningselementen. 

U kunt het apparaat nu bedienen door middel van spraakopdrachten, door simpelweg ‘Alexa, open mijn Autodoor’ te zeggen. Wanneer u spraakopdrachten geeft, dient u de naam van het apparaat te gebruiken zoals u dat in de Omlet app heeft ingesteld. Zo kunt u een specifiek apparaat bedienen als u meerdere apparaten heeft ingesteld.

Related Articles