Optimaliseer de levensduur van de batterijen van de Slimme Autodoor

Hoewel we aanbevelen dat u de Slimme Autodoor via het lichtnet van stroom voorziet om het beste uit het product te halen, is het ook mogelijk om batterijen te gebruiken indien u dat wenst. We hebben functionaliteit in het Control Panel opgenomen om de levensduur van de batterijen te optimaliseren en met de standaardinstellingen waarmee u de Slimme Autodoor uit de doos haalt, verwachten we dat de meeste klanten een batterijlevensduur van meer dan twee maanden hebben, voordat deze moeten worden vervangen.

Gebruik de juiste batterijen

Wij raden u aan alleen AA-batterijen van goede kwaliteit en een gerenommeerd merk te gebruiken. De meeste AA-batterijen zullen werken, maar batterijen van lagere kwaliteit zullen waarschijnlijk een kortere levensduur hebben en vaker vervangen moeten worden. Gebruik alleen niet-oplaadbare batterijen. De meeste oplaadbare batterijen hebben een lagere spanning en leveren niet voldoende stroom om het  Control Panel of de motor die de deur aandrijft te laten werken.

Controleer uw energie-instellingen

U kunt de energie-instellingen zien door op het pictogram ‘Instellingen’ rechtsboven de deur-kaart op het startscherm te klikken en vervolgens ‘Energie-instellingen’ in het menu te selecteren.

Uw Control Panel is standaard ingesteld op ‘energiebesparing’. Hierdoor kan het Control Panel met tussenpozen van 10 minuten slapen voor het weer incheckt bij onze server om te controleren op eventuele wijzigingen in de instellingen, en opdrachten vanuit de Omlet app. Dit zorgt voor balans tussen de reactietijd op uw opdrachten en het batterijverbruik.

U kunt deze instelling desgewenst wijzigen in ‘Snel reagerend’. Dit betekent dat het Control Panel tussen de check-ins 30 seconden slaapt, waardoor het sneller reageert op opdrachten, met als tegenprestatie een kortere levensduur van de batterij.

Met de instelling ‘Diepe slaap gedurende de nacht’ kan het Control Panel extra energie besparen door ‘s nachts, als het onwaarschijnlijk is dat u de deur hoeft te bedienen, niet in te checken bij onze servers. Via de instellingen op deze pagina kunt u het tijdstip waarop de diepe slaap begint en eindigt aanpassen. Hoe langer de diepe slaap, hoe meer levensduur van de batterij wordt bespaard.

We raden aan om de starttijd voor de diepe slaap in te stellen op ongeveer een uur nadat u verwacht de deur te sluiten. Dit zou u voldoende tijd moeten geven om eventuele achterblijvers binnen te laten die door het kippenhok zijn buitengesloten voordat de diepe slaap begint.